Het verhaal

AdVinci, het moederbedrijf van de Erfgoedmatch, is een advies- en detacheringbureau. Het bouwen van bruggen voor organisaties met behoefte aan inhuur of andere dienstverlening is onze missie. Met ons team van specialisten helpen we overheden waar nodig met verder bouwen in het Ruimtelijke Domein. In dat domein neemt Erfgoed als vakgebied een bijzondere plek in. Wat eerst vooral sectorale monumentenzorg was, heeft zich ontwikkeld tot professionele werkterreinen, met vele raakvlakken met andere vakgebieden. Erfgoed heeft te maken met de zorg voor onze monumenten, met archeologie, met gebiedsontwikkeling, maar ook met toerisme, recreatie etc. We zien in het vakgebied Erfgoed de laatste jaren prachtige ontwikkelingen, met steeds meer aandacht voor de uiting van onze geschiedenis door verschillende manifestaties in het hele land.

''Ons gezamenlijke erfgoed verdient kwaliteit en aandacht, de Erfgoedmatch gaat daarvoor zorgen!''

Denise Huntjens, oprichter Erfgoedmatch & Adjunct-directeur AdVinci

Jaren geleden, als startend vakidioot architectuurgeschiedenis en monumentenzorg groeide ik zelf steeds meer in de richting van een all-round beleidsmewerker Erfgoed en later ook Duurzaamheid. Ik heb via vele projecten en samenwerkingen bij gemeenten ontdekt dat het verbinden van organisaties, mensen en kennis mij goed ligt. Met het project Energie in Erfgoed bijvoorbeeld, helpen we gemeenten en monumenteigenaren om monumenten te verduurzamen. Ook stellen we kerkenvisies op voor gemeenten. Nu ik adjunct-directeur van AdVinci ben, heb ik besloten dat ik mijn kennis van de erfgoedwereld en mijn verantwoordelijkheid voor het bedrijf bundel tot een missie waarin we met ons team de juiste mensen en dienstverlening koppelen aan organisaties. Deze overheden hebben te maken met inkoopvoorwaarden en vaste inkoopkanalen. Hoe kan een zzp’er deze vacatures voor opdrachten dan op tijd vinden? Deze bruggen gaat de Erfgoedmatch helpen bouwen. Ook gaan we young-professionals met stages of traineeships introduceren bij overheden, wat uiteindelijk zal leiden tot nog meer kwaliteit en armslag bij organisaties. Ons gezamenlijke erfgoed verdient namelijk kwaliteit en aandacht, de Erfgoedmatch gaat daarvoor zorgen.

Als de missie slaagt, weet een groot deel van Erfgoed Nederland elkaar over een jaar veel sneller te vinden via de Erfgoedmatch, die als het Metronet van Londen de verbindingen maakt. Een gemeente zoekt tijdelijke inhuur (of bijvoorbeeld een stagair) en de erfgoedmatch vindt geschikte kandidaten voor de opdracht. Ook introduceren we bedrijven met goede ideeën en nieuwe technieken in erfgoed bij organisaties via ons netwerk. En een monumenteneigenaar, die leest over een duurzaamheidsscan of bouwhistorisch onderzoek, is binnen no-time gekoppeld aan de juiste bureaus die deze voor monumenten opstellen. Laten we samen de uitdaging aangaan en de verbinding maken!

Helpen jullie mee bouwen?

Neem snel contact met ons op!