Senior Archeoloog Neder-Germaanse Limes

Voor een opdrachtgever in het midden van het land is AdVinci per direct op zoek naar een enthousiaste senior Archeoloog die zich gaat bezighouden met Neder-Germaanse Limes.

De context

De betreffende omgeving isg evarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. De regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is een grote opgave om de aantrekkelijkheid van de provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.

Vanuit het domein Leefomgeving wordt bijgedragen aan een aantrekkelijk én vitaal stedelijk en landelijk gebied. Kerntaken zijn ruimtelijke ontwikkeling, natuur, landschap, bodem, water, milieu en landbouw. Het doel is een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving.

Samen met partners binnen én buiten de organisatie wordt gewerkt aan een duurzame leefomgeving. De opgaven op het vlak van wonen, werken, natuur en recreatie worden met elkaar verbonden om tot kwalitatieve oplossingen te komen. Dit beleid wordt zelfstandig uitgevoerd Omgevingsprogramma’s.

Je wordt geplaatst in team CER (Cultuur, erfgoed, recreatie) maar je werkt voor de interprovinciale Limes-organisatie, onder aansturing van meerdere provincies en onder leiding van de programmamanager.

De Limes
Sinds 2011 werken de provincies Utrecht, Gelderland en Zuid-Holland aan de UNESCO Werelderfgoednominatie van de Neder-Germaanse Limes (Limes). Deze oude grens van het Romeinse Rijk kenmerkt zich door een reeks waardevolle archeologische vindplaatsen verspreid over het midden van Nederland. De meest waardevolle vindplaatsen worden  voorgedragen voor de UNESCO Werelderfgoestatus.  Begin 2020 hebben de provincies, het Rijk en de Duitse partners het nominatiedossier ingediend bij het Werelderfgoedcentrum in Parijs. Naar verwachting besluit het Werelderfgoedcomité in 2021 over het al dan niet inschrijven van de Limes op de Werelderfgoedlijst. De betreffende provincies hebben in dit proces een coördinerende rol. Een belangrijk onderdeel van de nominatie is het opstellen van het nominatiedossier en verdedigen van de nominatie richting het Werelderfgedcentrum gedurende het beoordelingsproces. Hiervoor  is specialistische wetenschappelijke kennis nodig over Romeinse archeologie in Nederland.

Wat ga je doen

 • Je zorgt voor het vergroten en de borging van de wetenschappelijke kennis van de Romeinse Limes in Nederland, zoals opgenomen in het managementplan voor de Neder-Germaanse Limes, onderdeel van het nominatiedossier en vastgesteld door de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland.
 • De realisatie en de uitvoering van een onderzoeksagenda van de Neder-Germaanse Limes zodat de kennis over de Neder-Germaanse Limes wordt vergroot.
 • Het opzetten van een database om deze kennis te ontsluiten voor interne en externe partners.
 • Activeren en onderhouden van het wetenschappelijk netwerk bij de nationale en internationale partners, waarbij wordt voortgebouwd op al lopende contacten en overlegstructuren.
 • Advisering aan de drie provincies aangaande het behoud van de vindplaatsen die zijn  opgenomen in het nominatiedossier.
 • Optreden als wetenschappelijk expert van het Nederlandse deel van de Neder-Germaanse Limes binnen nationale en internationale netwerken.
 • Bijdragen aan de rapportageverplichtingen die voortkomen uit de(beoogde) werelderfgoedstatus inzake het behoud van het werelderfgoed.

Je werkt binnen het programma Nederlandse LimesSamenwerking en onder leiding van de Programmamanager Limes. Daarnaast werk je nauw samen met de drie provinciale accountmanagers en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Ook werk je samen met de Duitse counterparts betrokken bij de Werelderfgoednominatie. Samen met wetenschappelijke partners werk je aan de verdere ontwikkeling van het kennisnetwerk rond de Neder-Germaanse Limes. Je draagt bij aan de versteviging van dit kennisnetwerk, zodat dat na 2023 er sprake is van een robuuste en zelfdragende kennisstructuur.

Werken bij AdVinci

AdVinci is een Advies- & Detacheringsbureau voor de lokale overheid in het Ruimtelijk Domein. Een speerpunt van AdVinci is het opleiden van starters die afgestudeerd zijn in een van de betreffende vakgebieden en het verbinden van ervaren adviseurs aan leuke en uitdagende opdrachten zodat ook zij elke dag met plezier naar hun werk gaan. Zo maken we de sector elke dag toekomstbestendiger en kunnen we iedereen de kans geven die ze verdienen.

Wat kun je verwachten van AdVinci:

 • AdVinci bemiddelt voor je om mooie opdrachten bij de overheid uit te kunnen voeren.
 • Ondersteuning vanuit AdVinci.
 • Kennis en ervaring die collega’s met je delen.
 • Een superleuk team.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Eindeloze groei- en ontwikkelmogelijkheden.

Werken voor AdVinci? Dan werk je op detacheringsbasis. Werken via detachering geeft je de kans om gevarieerde werkervaring op te doen en om snel te groeien in je carrière. Ook geeft het je de zekerheid van een contract.

Bij ons aan de slag gaan betekent bij AdVinci in dienst komen, maar voor een bepaalde periode, meestal een project, ‘’ingehuurd’’ worden door de opdrachtgever. AdVinci is je formele werkgever maar je voert je werkzaamheden uit bij de opdrachtgever. Op deze manier werken heeft veel voordelen:

 • Je doet binnen korte tijd veel ervaring op.
 • Je hoeft je niet vast te leggen in één richting.
 • Je werkomgeving is dynamisch.
 • AdVinci zorgt voor begeleiding / opleiding waar nodig, om te kunnen werken op een professioneel niveau.
 • Een marktconform salaris en excellente primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden..

Arbeidsvoorwaarden

Binnen de detachering gelden andere arbeidsvoorwaarden dan bijvoorbeeld bij uitzendwerk. Zo krijg je een contract bij AdVinci en ben je ook beschermd als er even geen nieuwe opdracht voor je is. Ook bieden wij uitstekende opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden binnen je vakgebied en een winstdelingspercentage.

Neem vooral contact op voor meer informatie of om te solliciteren!

Hopelijk tot snel.

Soort dienstverband: Voltijd/Part-time in overleg. Uitzicht op vast dienstverband bij AdVinci en/of de opdrachtgever.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *