top of page

(verlopen) Adviseur Erfgoed gemeente Berkelland (8u per week)

Bijgewerkt op: 21 dec. 2023


(afbeelding www.achterhoek.nl)


Berkelland is heel erg mooi: vanaf het water, vanuit de lucht en op de grond. Onze gemeente heeft een schitterend landschap en een rijk verleden met veel erfgoed dat ons daaraan herinnert. Wij vinden het belangrijk dat ons landschap, de natuur en het erfgoed in stand blijft en goed wordt onderhouden. Samen met eigenaren en andere betrokkenen zetten we ons daar dagelijks voor in.


Als Adviseur Erfgoed .......

werk je mee aan het behoud van ons erfgoed. Je werkt onder andere aan beleid waarbij de focus ligt op cultuurhistorie en monumenten, maar in je rol als adviseur werk je ook integraal mee aan andere mogelijke vraagstukken.


Wat ga je doen:

Je levert input vanuit je vakgebied voor gemeentelijke plannen, verordeningen en actuele vraagstukken. Dit doe je vooral integraal in samenhang met andere beleidsvelden. Je brengt advies uit over initiatieven voor monumenten. Daarnaast adviseer je over principeverzoeken en aanvragen voor een omgevingsvergunning voor monumenten. Dat doe je in nauwe samenspraak met de medewerker monumentenvergunningen. Je levert input voor plannen en ontwikkelingen voor gebieden of objecten met cultuurhistorische waarde, zoals binnen een actueel programma Rood voor Rood/woningsplitsing. En vanuit je discipline cultuurhistorie en monumenten breng je advies uit bij de omgevingstafel. Je geeft kaders voor restauratie en ontwikkeling van monumenten en/of gebouwen met een cultuurhistorische waarde. Daarbij bereid je de eigenaar voor op een goede stap richting Welstand. Je bent de contactpersoon voor de medewerker Toezicht en Handhaving monumenten van de medewerker vergunningen. Hij/zij houdt toezicht op de kwaliteit van de uitvoering van restauraties van monumenten. Jouw rol is daarin de (waar nodig) afstemming met het gemeentebestuur, en om de omgevingsvisie te borgen. Hoewel je een specialistische achtergrond hebt, ben je in staat andere belangen te zien en te wegen. Vanzelfsprekend hoort daar integraal samenwerken bij. En vind je het geen probleem om ook eens een vraagstuk op te pakken binnen andere vakgebieden in het ruimtelijke domein. Je informeert en adviseert de portefeuillehouders en stemt de koers af met de strategisch adviseur en met de programmamanager.


Wie zijn wij: Het team waar jij onderdeel van bent bestaat uit enthousiaste, creatieve en sportieve collega’s die uitdagingen aangaan. De sociale basis is wat ons bindt. Binnen het team werk jij veel met de strategisch adviseur sport & cultuur en de tactisch adviseurs sport & cultuur. Gezamenlijk leggen wij de verbindingen tussen de sociale en fysieke leefomgeving van de inwoners waarbij de focus ligt op het integraal werken. Twee keer per jaar komen we samen voor een teamuitje waarbij teambuilding centraal staat. Waar kom je te werken: Bij Berkelland doen we het anders. De inhoud is leidend, we doen wat nodig is. Bij ons is dit onderdeel van ‘werken vanuit de bedoeling’. Dat we het anders doen merk je ook aan de inrichting van onze organisatie: zelforganisatie. Dat betekent geen direct leidinggevenden en samen met je team jullie werk organiseren.


Wat breng je mee?

  • Je bent organisatorisch sterk, jij houdt overzicht en zorgt dat deadlines worden gehaald;

  • Je hebt een relevante HBO of WO opleiding (of vergelijkbaar werk- en denkniveau), op het gebied van architectuurhistorie, restauratietechniek, bouwhistorie of kunstgeschiedenis in een relevante richting;

  • Je hebt inhoudelijke en actuele kennis;

  • Je bent een goede netwerker, ziet kansen en je bent ondernemend ingesteld;

  • Je hebt kennis van relevante financiële aangelegenheden en subsidies;

  • Je bent 16 weken beschikbaar voor 8 uur per week.

Meer weten? Bekijk dan eens ons filmpje op Youtube: https://youtu.be/ziMriLZOnkU.


Deze opdracht loopt via AdVinci Erfgoedmatch. Je komt bij ons in dienst (in een team van interim erfgoedmedewerkers waarmee gespard kan worden) of we werken op basis van zzp. Dat gaan we samen verkennen als je benieuwd bent naar jouw rol in deze opdracht. Neem dan voor 9 mei contact op met Denise Huntjens 06-16939017 / d.huntjens@advinci.nl

111 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page