top of page

Adviseur Erfgoed Zaanstad (8-16 uur)Gemeente Zaanstad is op zoek naar een Adviseur Erfgoed en Monumenten voor enkele maanden. Een Ad Interim opdracht die bij jou past als jij bij iedere gemeente jouw mannetje staat.


Functieomschrijving

Als Adviseur Erfgoed en Monumenten bij deze organisatie ben je verantwoordelijk voor het adviseren en informeren van eigenaren en initiatiefnemers over wet- en regelgeving, restauratie, onderhoud en subsidiemogelijkheden. Je adviseert ook eigenaren en ontwikkelaars over restauraties, bouwplannen en verduurzamingsmogelijkheden met betrekking tot de monumentale waarden. Daarnaast beoordeel je aanvragen omgevingsvergunning met betrekking tot het onderdeel “monument” en adviseer je bij plannen voor de Adviescommissie voor Welstand en Monumenten Zaanstad. Je levert ook een bijdrage aan beleidsontwikkeling vanuit jouw vakkennis.Jouw profiel


Met kennis van gebiedsontwikkeling en ruimtelijke processen kun jij een belangrijke bijdragen leveren aan de toekomst van het Zaans erfgoed. Je hebt vernieuwende ideeën op het gebied van erfgoed in combinatie met andere grote opgaven waar Zaanstad voor staat. Je bent in staat om vanuit regels maatwerk te leveren en hierover te onderhandelen met externe partijen. Je kunt schakelen op verschillende detailniveaus en anderen meenemen in het verhaal en overtuigen.


Verder heb je:


  • een afgeronde HBO of WO-opleiding in vakrichting architectuurgeschiedenis, planologie, stedenbouw of erfgoedstudies

  • minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring

  • aantoonbare affiniteit en ervaring met de wetgeving en een breed scala aan onderwerpen m.b.t. erfgoed

  • kennis van architectuurhistorie en/of bouwhistorie en ervaring met cultuurhistorische waarden binnen gebieden, zoals historisch geografische waarden, is een pre


Je start via AdVinci Erfgoedmatch, waar we met een team van erfgoedprofessionals (zzp-ers en medewerkers in loondienst) werken aan hulp bij erfgoedvragen /-opdrachten. Salaris/ uurtarief is in overleg. We kennen een prima opleiding- en ontwikkelregeling en ook een lease-auto is bespreekbaar. Kom met ons in gesprek over deze of andere opdrachten!


Bel of mail me en wacht niet te lang! Denise Huntjens - d.huntjens@advinci.nl / 06-16939017

170 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page