top of page

Beleidsadviseur Erfgoed - Gemeente Haarlemmermeer 32-36 uur


Wat ga je doen

Jij bent in de eerste plaats verantwoordelijk voor de uitvoering van het erfgoedbeleid en werkt daarbij samen met externe partners en collega’s uit het sociale en fysieke domein. Je belangrijkste rol is het adviseren van de wethouder Erfgoed. Je bent een schakel tussen het college en het erfgoedveld en je vertaalt de ambities van de gemeente naar concreet beleid. Je legt daarbij verbindingen met andere beleidsterreinen en denkt mee over de gevolgen van de Omgevingswet voor het werkveld. Eén van je belangrijkste taken is het aanwijzen van nieuwe gemeentelijke monumenten. Je bent contactpersoon voor eigenaren van monumenten in onze gemeente en denkt mee over ontwikkelingen en herbestemmingen van ons mooie erfgoed. Je draagt zorg voor de borging van cultuurhistorische- en archeologische waarden in de reguliere plannen en procedures. Daarnaast ondersteun je de Commissie Omgevingskwaliteit. Ook ben je betrokken bij het verlenen van subsidies aan externe organisaties op het raakvlak van cultuur en erfgoed en subsidies aan monumenteneigenaren.


Wat vragen we van je?

Als beleidsadviseur Cultureel Erfgoed signaleer je ontwikkelingen en knelpunten op beleidsinhoudelijk niveau, zie je de samenhang tussen diverse beleidsterreinen en vertaal je deze naar goed geschreven voorstellen. Je werkt zelfstandig, enthousiasmeert en je kunt met verschillende in- en externe partijen samenwerken en gezamenlijk met hen producten opleveren. Je kunt goed schakelen tussen bestuur, ambtelijke organisatie en externe partners.


Opleiding en Ervaring

 • HBO/academisch werk- en denkniveau met kennis en ervaring op gebied van cultureel erfgoed;

 • Minimaal 2 jaar adviserende ervaring met gemeentelijk beleid;

 • Als teamspeler een probleemoplossende werkaanpak, visie en overtuigingskracht:

 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit en kan je ook zakelijk optreden.


Haarlemmermeer

Bij Gemeente Haarlemmermeer zet jij je dagelijks in voor ruim 160.000 inwoners. Met jouw expertise, ambitie en energie kun je dus écht het verschil maken. Dat doe je samen met meer dan 1.250 collega’s. Bij Haarlemmermeer vind je stedelijke dynamiek én een dorps karakter. Daartussen vind je prachtige natuur, rijke historie en landbouwgrond. Dat betekent dat je in je werk in aanraking komt met allerlei onderwerpen, belangen en uitdagingen. De komende jaren blijft Haarlemmermeer sterk groeien en ook onze maatschappij staat niet stil. Er is dus genoeg te doen waarbij we jouw kennis, daadkracht en visie goed kunnen gebruiken. Kom jij met ons in beweging en daag je ons uit met jouw frisse blik?


Waar ga je werken?

Cluster Ruimte, Economie en Duurzaamheid is verantwoordelijk voor de Ruimtelijke Ontwikkelingen, Woningbouw, Economisch beleid, Luchthavenzaken, Mobiliteit, Energietransitie én Duurzaamheid binnen de gemeente. Het cluster bestaat uit ongeveer honderd mensen; de cultuur wordt beschreven als betrokken, gedreven, professioneel, laagdrempelig, informeel en hulpvaardig. Om de bestuurlijke ambities, zoals de woningbouwopgave, waar te kunnen maken, gaat het cluster nieuwe collega’s aantrekken. Je gaat werken in het team Ruimtelijke Ontwikkeling, samen met stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, planologen en beleidsadviseurs cultuurhistorie en duurzaamheid. Dit team staat voor het versterken van de ruimtelijke kwaliteit van Haarlemmermeer. Erfgoed is een belangrijk onderdeel van die ruimtelijke kwaliteit. In onze gemeente vind je het UNESCO Werelderfgoed van de Hollandse Waterlinies en meer dan 150 monumenten!


Gemeente Haarlemmermeer biedt

 • Een aantrekkelijk salaris van € 3.396, - tot € 5.009, - bruto per maand op basis van 36 uur met een goed pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden;

 • Een ABP-pensioenregeling;

 • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto maandsalaris dat je kunt laten uitbetalen of waarmee je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kunt kopen of kan inzetten voor ander doeleinden;

 • Een mobiele telefoon en laptop om te kunnen werken waar je wilt. We werken in Haarlemmermeer activiteitgericht, dat biedt je flexibiliteit in werklocatie en werktijden;

 • Prima opleidingsmogelijkheden;

 • Een fraaie functie in een mooi team


Solliciteren?

Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot vrijdag 19 januari 2024. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via www.werkenbijhaarlemmermeer.nl ontvangen.


Meer weten?

Voor informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met:

 • Inge Kalle-den Oudsten (beleidsadviseur Erfgoed) 06 41184556 inge.den.oudsten@haarlemmermeer.nl (tot 25 januari)

 • Hans Poulssen (teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling, RED) via 06 53187015 hans.poulssen@haarlemmermeer.nl

 • Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Rolf van de Haar, senior corporate recruiter, via 023-5676273 of via email recruitment@haarlemmermeer.nl.

48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page