top of page

Gemeente Kampen zoekt een Beleidsadviseur Monumenten en Cultuurhistorie - 16 uur pw


Afbeelding nl.wikipedia.org


Met meer dan 500 rijksmonumenten en een goed bewaarde middeleeuwse stadskern, is Kampen één van de mooiste monumentensteden van Nederland. Binnen de gemeentegrenzen bevinden zich verder het Nationaal Landschap IJsseldelta, met o.a. de oudste polder van Nederland, en zes historische kernen. Voor haar erfgoedbeleid heeft de gemeente Kampen in 2013 de prestigieuze BNG Erfgoedprijs ontvangen.

Binnen de afdeling Beleid Fysiek Domein is als gevolg van ziekte van een van de medewerkers ruimte voor een bouwkundig adviseur Erfgoed. Je werkt samen met de beleidsadviseur aan het vormgeven en uitvoeren van het gemeentelijke erfgoedbeleid. Samen werk je aan een integrale en gebiedsgerichte benadering van erfgoed, waarbij het erfgoed wordt ingezet als belangrijke factor in het versterken van identiteit en economische vitaliteit.


Wat ga je doen?

Je adviseert in- en externe initiatiefnemers over restauratie en instandhouding van monumenten, beschermd stadsgezicht en cultuurhistorische waarden in het algemeen. Specifiek heb je o.a. de volgende taken:

  • Beoordelen van aanvragen omgevingsvergunning voor monumenten;

  • Leveren van vakinhoudelijke ondersteuning voor divers gemeentelijk beleid;

  • Adviseren van monumenteigenaren;

  • Beoordelen van subsidieaanvragen voor monumenten;

  • Beoordelen en/of uitvoeren van bouwhistorische onderzoeken;

  • Begeleiden van restauraties en verbouwingen van monumenten;

  • Adviseren vanuit het cultuurhistorische aspect bij ruimtelijke plannen.

Wat neem je mee?

-Minimaal 3 jaar werkervaring in het vakgebied binnen een gemeentelijke organisatie

-HBO/WO niveau en een bouwkundeopleiding met aanvullende restauratieopleiding.

-Ervaring met minimaal 4 van de 5 werkzaamheden zoals hierboven omschreven.


AdVinci helpt overheden waar nodig. Werken bij AdVinci betekent daarom afwisseling in opdrachten bij overheden. Vanuit jouw vakspecialisme werk je zelfstandig aan opdrachten, van enkele maanden tot langer dan een jaar, ter versterking van een afdeling. Door iedere keer op een andere plek en tussen andere mensen te werken, bouw binnen relatief korte tijd veel werkervaring en kennis van zaken op. Binnen AdVinci werken we daarnaast echter de schermen aan een sterk netwerk voor deze kant van de markt: ad interim de juiste mensen inzetten en opleiden binnen het vakgebied van erfgoed. Je ontvangt een salaris vergelijkbaar aan de inschaling bij gemeenten en daarnaast bieden we opleidings- en ontwikkelbudget, zodat je in de gelegenheid wordt gesteld om jezelf te blijven ontwikkelen.


Are you in of heb je vragen? Neem contact op met Denise Huntjens via 06-16939017 / d.huntjens@advinci.nl vóór 6 juli!

65 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page