top of page

Cursusdag Erfgoed binnen de Omgevingwet - 18 septemberKun jij meer kennis en inzicht gebruiken bij jouw gemeentelijke taken op gebied van erfgoed onder de nieuwe omgevingswet?


Erfgoedmatch organiseert in samenwerking met Wyzer een opleidingsdag over de zorg voor cultuurhistorie en de nieuwe omgevingswet. De opleider van die dag is een van onze zeer ervaren adviseurs van Erfgoedmatch en de dag wordt georganiseerd in Utrecht.


Omschrijving

Erfgoed vormt een essentieel onderdeel van onze identiteit en geschiedenis, en speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van onze leefomgeving. Met de introductie van de Omgevingswet komt er een nieuwe benadering van erfgoedbeheer, waarbij het behoud en de ontwikkeling van cultureel erfgoed worden geïntegreerd in het bredere kader van ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling. Deze wet biedt een kans om erfgoed op een meer dynamische en duurzame manier te benaderen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van erfgoedeigenaren, gemeenschappen en het publiek. In dit kader is het belangrijk om te begrijpen hoe erfgoed binnen de Omgevingswet wordt gekaderd en welke mogelijkheden dit biedt voor het behoud, de bescherming en de ontsluiting van ons cultureel erfgoed voor toekomstige generaties.


Voor meer informatie en deelname: www.wyzer.nl/cursus/erfgoed-binnen-de-omgevingswet

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page