top of page

Erfgoedvacature Gemeente Oirschot-36 u


(afbeelding Wikipedia - Monumenten in Oirschot)


Gemeente Oirschot zoekt een vakkundige en inspirerende medewerker Erfgoed!!

Oirschot heeft grote ambities op het gebied van Erfgoed. Onze gemeente is HET levend Erfgoeddorp van de Brainportregio en vanuit je functie vertaal je dit profiel. Er is op dit gebied (nog) veel te ontwikkelen en mooi werk te doen voor je in Oirschot! Erfgoed staat nl. hoog op de ‘Oirschotse agenda’.

Je werkt zelfstandig en nauw samen met de medewerker VTE/Erfgoed, binnen een ambitieus team aan de kansen en mogelijkheden om het Erfgoed in Oirschot te versterken, te verlevendigen en ‘eigentijds te maken’. Als adviseur ben jij het aanspreekpunt op dit vakgebied. Vanuit dit vakgebied participeer je dus ook in de diverse gebiedsgerichte opgaven uit het uitvoeringsprogramma Vitaal Landelijk Gebied. Vanuit onze identiteit toon je ambitie en visie voor de gemeente. Je verankert onze erfgoedwaarden binnen (ruimtelijke) ontwikkelingen en levert vanuit jouw kennis een bijdrage aan alle beleidsontwikkelingen. En natuurlijk doe je dit ook ‘buiten de historische muren’ van Oirschot. Naast een prachtige historische kern heeft onze gemeente een bijzonder buitengebied, met diverse nog oorspronkelijke landschapstypes.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

  • Je adviseert en informeert eigenaren en initiatiefnemers over wet- en regelgeving, restauratie, onderhoud en subsidiemogelijkheden.

  • Je adviseert eigenaren en ontwikkelaars over restauraties en bouwplannen m.b.t. de monumentale waarden. Je adviseert bij projecten en gebiedsontwikkelingen en bij plannen t.b.v. de commissie Welstand en Monumenten.

  • Je beoordeelt en verleent subsidies voor de instandhouding, herbestemming en bouwhistorisch onderzoek.

  • Je houdt je bezig met advisering aan het college over monumenten, archeologie, cultuurhistorie en in bredere zin over de ruimtelijke kwaliteit van de fysieke leefomgeving. Je adviseert binnen je eigen beleidsveld en beantwoordt (bestuurlijke) vragen.

  • Je kijkt breder dan ‘alleen het ruimtelijke’ en ziet erfgoed als een verbindende toekomstwaarde waarin multidisciplinair werken een ‘must’ is.

  • Je denkt mee, aan de herbestemming en toekomstbestendigheid van o.a. ons religieus erfgoed.

  • Je denkt mee en adviseert over de toekomstbestendige betekenis van het Oirschots erfgoed, die ruimte biedt voor inspirerende kansen en aansluiting zoekt bij hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een doortastende professional met een HBO of WO-opleiding op gebied van erfgoed/cultuurhistorie/monumentenzorg. Je kent je vak, mogelijkheden en beperkingen daarvan en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent zowel een dromer als een doener en in staat je droom te verwezenlijken. Je kunt goed omgaan met wensen en belangen van inwoners en maatschappelijke partijen. Je zoekt verbinding en bent overtuigend als dat nodig is. Je weet ook wat het betekent om te werken in een politieke omgeving.


Werken via Advinci-Erfgoedmatch

Als we jou zoeken, dan komen we graag met je in gesprek. Je zou dan starten met een salaris vergelijkbaar met schaal 10 in dienst bij AdVinci Erfgoedmatch of als zzp-er. Voordeel van werken via de Erfgoedmatch zijn: contacten binnen ons erfgoednetwerk, ruimte voor ontwikkeling / opleiding, evt. een auto van de zaak. Als jij de uitdaging aan wilt gaan, besef dan dat het de intentie van de gemeente is om er een dienstverband bij Gemeente Oirschot van te maken voor een mooie duurzame samenwerking. Bel of mail naar: d.huntjens@advinci.nl / 06-16939017.

52 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page