top of page

Faro in het gemeentehuis


Wil jij in je project of binnen je gemeente meer doen met het verdrag van FARO, of inspiratie opdoen rondom de rol van erfgoed bij vraagstukken in ruimtelijk of sociaal domein?


Verdrag van FARO?

Het verdrag van FARO stelt dat erfgoed een mensenrecht is. Ieder mens heeft het recht om erfgoed om zich heen te hebben, zijn eigen erfgoed te kunnen benoemen. Bij projecten/ transities binnen gemeenschappen werk je aan dit basisrecht door belangrijk erfgoed voor een specifieke gemeenschap te verweven in maatschappelijke opgaven. We gaan de opgaven op een andere manier bekijken, namelijk ook vanuit het perspectief van erfgoed.


DNA van een gebied of gemeenschap

Erfgoed gaat heel breed, van gebouwen die je graag wilt behouden voor de volgende generatie, tot feesten die belangrijk zijn en landschappen die gekoesterd worden door haar bewoners. Je kunt erfgoed ook het DNA van een gebied of gemeenschap noemen, de sociale structuur, de herkenningspunten voor een veilige en vertrouwde leefomgeving door generaties heen.


FARO in het gemeentehuis

Wij organiseren op verzoek een inspirerende sessie waarin duidelijk wordt hoe je erfgoed aan projecten kunt koppelen via participatie én waarom dat belangrijk is. We geven voorbeelden uit de praktijk en gaan in workshop vorm aan de slag met jullie eigen case of project.Wil je meer weten hierover, dan komen we graag met je in gesprek. We starten met een vrijblijvende kick off en kunnen daarna over gaan naar een volledig gefaciliteerde workshop met werknemers uit ruimtelijk, sociaal en erfgoed domein. Met als doel: aan de slag! met een werkwijze voor een participatieve erfgoed benadering rondom een concrete casus of project. 


Wie zijn wij?

Wij zijn professionals uit het werkveld van erfgoed, en ruimtelijke transities, wij werken voor #Advinci #Erfgoedmatch#AnteaGroup en Erfgoed.NU. Ons doel is kennis te delen en het FARO gedachtengoed tot praktijk om te zetten en daarin een aanjagende rol in te nemen. 


Zin in die vrijblijvende kick off in jouw gemeentehuis?

Je kunt ons bereiken via Denise Huntjens (06-16939017) of Lotte Diephuis (06-23013316)

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page