top of page

Gemeente en immaterieel erfgoed: De inclusieve Omgevingswet

Stel: je werkt bij een gemeente en jij bent verantwoordelijk voor de invoering van de Omgevingswet. Dat op zich is al ingewikkeld genoeg. Zie namelijk alle stukjes maar eens bij elkaar te krijgen. Daarbij komt ook nog dat je graag al het erfgoed uit de gemeente bij het plan wil betrekken, inclusief het immaterieel erfgoed. ‘Immaterieel erfgoed?', hoor ik je denken, ‘maar dat is toch niet tastbaar, hoezo hoort dat bij de Omgevingswet?’. Immaterieel erfgoed mag dan wel vooral bestaan uit niet tastbare culturele uitingen, het heeft wel degelijk ruimte nodig. Denk aan een bouwkeet voor corsowagens, een plein voor een kermis of een paardenmarkt of bijvoorbeeld een plek in de openbare ruimte voor een processie of dorpsfeest. Ben jij al op de hoogte van al het immaterieel erfgoed in jouw gemeente? En ken je de wensen en benodigdheden?



Afbeelding: Dorpsfeest Holtum 2017, Lustrumeditie.

EMzovoort Erfgoed is al jaren gespecialiseerd in immaterieel erfgoed en heeft een uitgebreid netwerk door het hele land. EMzovoort erfgoed helpt bij het in kaart brengen van het immaterieel erfgoed van gemeente, gebied of provincie. EMzovoort Erfgoed kan ook ondersteunen of adviseren bij de vormgeving van vervolgonderdelen, zoals participatie, samenwerking en bewustwording.


Immaterieel erfgoed is het DNA van een plaats en zorgt voor trots, sociale cohesie en economische bedrijvigheid. EMzovoort Erfgoed is uw specialist op het gebied van immaterieel erfgoed.


EMzovoort Erfgoed

06 38001929

54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page