top of page

In The Spotlight: De Molenconculent - Ranko Veuger


Foto Ranko Veuger


Hallo, mijn naam is Ranko Veuger, en ik ben De Molenconsulent. Opgeleid als ingenieur weg- en waterbouwkunde en al mijn hele leven met molens bezig. Vanaf mijn twaalfde kwam ik op de molens in de Zaanstreek. Vrijwillige Molenaar sinds 1994. Lange tijd olieslager geweest op molen Het Pink in Koog a/d Zaan. Het hele werkveld van erfgoed, cultuur, monumentenzorg mijn grote belangstelling. Zo was ik betrokken bij het behoud van de molenschuur van de daarna herbouwde molen De Paauw in Nauerna.


Door mijn jarenlange ervaring als molenaar beschik ik over een breed landelijk netwerk in het hele ‘molenveld’, daarmee de wereld van (hout)restauratie bedrijven en specialisten.


Waarvoor kunt u bij mij terecht? Ik sta open voor alle vraagstukken op het gebied van het beheren en onderhouden van wind- en watermolens, molenrestanten, windmotoren, monumentale gemalen en historische waterbouwkundige constructies. Voor gemeenten kan ik adviseren over waardenstelling en vergunning aanvragen, voor eigenaren kan ik bijvoorbeeld inspecties doen, een MJOP maken en de SIM subsidie aanvragen.


Kijk voor meer informatie op: http://molenconsulent.nl/

Overheden kunnen ook contact opnemen met de Erfgoedmatch voor advies en inhuuropdrachten: https://www.erfgoedmatch.nl/neem-contact-op


52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page