top of page

Senior beleidsadviseur Cultuurhistorie - Gemeente Nijmegen

Bijgewerkt op: 8 okt. 2022

(Verlopen)

32 uur - start begin oktober

Wij zijn voor de afdeling Stadsontwikkeling van Gemeente Nijmegen op zoek naar een adviseur op het gebied van cultuurhistorie, die in goede samenwerking met de verschillende andere beleidsdisciplines, projectleiders, -ontwikkelaars en inwoners en organisaties in de stad, gaat werken aan diverse producten.


Hierbij kun je denken aan:

- Monumentenadvisering in de stad aan o.a. eigenaren, ontwikkelaars en architecten.

- Advisering bij ruimtelijke projecten en gebiedsontwikkeling over behoud, inpassing en ontwikkeling van het bovengrondse erfgoed. Ook weet je erfgoed als inspiratiebron in te zetten. Hierbij ben je in staat om het cultuurhistorisch argument in te brengen en te adviseren over een integrale oplossing.

- Overleg met de adviseurs van de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed en de commissie Beeldkwaliteit.

- Beleidsadvisering over erfgoed in gemeentelijke beleidsproducten.


Als senior beleidsadviseur Cultuurhistorie maak je deel uit van de vakgroep Erfgoed binnen de afdeling Stadsontwikkeling. Je werkt samen met collega’s van verschillende disciplines aan ontwikkellocaties in de stad. Daarnaast adviseer je monumenteigenaren en externe ontwikkelaars en architecten over de monumentenvraagstukken, zoals herbestemmingen. Binnen de afdeling Stadsontwikkeling wordt zowel zelfstandig als in teamverband gewerkt aan het afgeven van hoogwaardige, integrale bestuurlijke en technische adviezen. Hier lever jij een belangrijke bijdrage aan.


Het zit in je natuur om integraal te werken binnen een politiek-bestuurlijke en ambtelijke omgeving. Hiervoor weeg je belangen af en weet je risico’s goed in te schatten. Hierdoor kom je vaak met creatieve oplossingen. Je kunt goed omgaan met een hoge werkdruk. Zowel in een team als zelfstandig kun je goed werken. Het is voor jou vanzelfsprekend dat je jezelf blijven ontwikkelen; vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk.

Verder zien we graag terug:

- Je beschikt over een relevante afgeronde opleiding op het gebied van erfgoed, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld WO Architectuurhistorie, Bouwkunde, eventueel aangevuld met bouwhistorie of –restauratie.

- Werkervaring in de monumentenzorg en/of in de publieke sector is vereist.

- Je bent een teamplayer en beschikt over empathisch vermogen.

- Je kunt goed onderhandelen en anderen enthousiasmeren.

- Ervaring als adviseur binnen een politiek- en bestuurlijke omgeving

- Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.


Interesse in deze tijdelijke inhuuropdracht? Neem dan contact op met AdVinci - Erfgoedmatch, die de detachering kan verzorgen. Je komt dan in dienst bij of werkt als zzp-er via AdVinci Advies en Detachering en werkt als adviseur voor en bij de gemeente Nijmegen. Vanuit AdVinci werken erfgoedspecialisten door het hele land en bij specifieke uitdagingen / vragen kun je terugvallen op ons Erfgoedmatch - netwerk. Kandidaten worden verzocht om vóór vrijdag 23 september een cv te mailen naar d.huntjens@advinci.nl. Als je vragen hebt, bel dan met Denise - 06-16939017.88 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page