top of page

Specialist Monumenten en Archeologie - Gemeente Waterland 24 uur pw


Organisatie De gemeente Waterland is een zelfstandige (relatief) kleine gemeente. Typerend voor de organisatie zijn de korte, informele lijnen. Het enige constante is verandering en dat is voor de gemeente Waterland niet anders. Het cluster vergunningen heeft versterking nodig en daarom zoekt Waterland een ervaren vergunningverlener.


Opdracht Je bent de vakspecialist op het gebied van monumenten en archeologie. Gelet op de omvang van de gemeente en het aanwezige erfgoed zijn de werkzaamheden divers. Als vakspecialist monumenten en archeologie draag je zorg voor de advisering rondom behoud en versterking van monumenten. Ook adviseer je in het kader van Wabo-procedures en begeleid je het traject rondom gemeentelijke en provinciale monumentensubsidies. Je komt regelmatig op locatie, waarbij je restauraties begeleidt en toezicht houdt. Je onderhoudt contacten met monumenteigenaren en externe partijen. Je ondersteunt, adviseert de toezichthouders, medewerkers ruimtelijke ordening en het bestuur inhoudelijk m.b.t. monumenten en archeologie.

Verder adviseer je over ontwikkelingen bij karakteristieke panden, beschermd stads- en dorpsgezichten en andere cultuurhistorisch waardevolle objecten. Ten slotte ben je verantwoordelijk voor processen als nieuwe monumentenaanwijzingen en het up-to-date houden van het erfgoedbeleid.

  • met een afgeronde relevante HBO opleiding, in het vakgebied bouwkunde en in het bijzonder bouwhistorie en restauratietechniek;

  • met ruime ervaring of aantoonbare affiniteit met monumentenzorg (en/of archeologie);

  • met werkervaring bij een - bij voorkeur - gemeentelijke organisatie op het gebied van Erfgoed;

  • met een open houding en een gezonde dosis lef;

  • die communicatie vanzelfsprekend vindt, in staat is zelfstandig te werken en gevoel heeft voor bestuurlijke verhoudingen.

Vereisten / knock-outcriteria 1. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar in het vakgebied bouwkunde en in het bijzonder bouwhistorie en restauratietechniek; 2. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met monumentenzorg en/of archeologie; 3. BYOD-regeling (bring your own device) regeling is van toepassing; kandidaat dient in het bezit te zijn van een eigen laptop en telefoon;


Te beoordelen gunningscriteria 4. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Kunstgeschiedenis/Erfgoed, Bouwkunde of Archeologie (20 punten); 5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar op het gebied van monumentenzorg en archeologie (40 punten); 6. Aantoonbare werkervaring op het gebied van Erfgoed bij een gemeentelijke instelling (geef hiervan een duidelijk voorbeeld in het cv) (35 punten); 7. Beschikbaar voor 24 uur per week (5 punten).

Geef in het cv, duidelijk in hoeverre u aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Competenties

In Waterland zijn belangrijke competenties: lef, verbinding, vertrouwen, nieuwsgierigheid. Voor deze functie komt daar stressbestendig, oplossingsgerichtheid en communicatief vaardig bij.


Heb je interesse in deze toffe erfgoedfunctie? Dan komen we graag met je in gesprek. Neem uiterlijk vrijdag 24 juni contact op met Denise Huntjens - 06-16939017 / d.huntjens@advinci.nl

43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page