top of page

Stagiaire gezocht: onderzoek naar beleidsinstrumenten voor buitenplaatsen

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2022


Amelisweerd - foto Helene Blaak


Stageopdracht (evt. afstudeerstage) bij Stichting Kastelen Buitenplaatsen en Landgoederen.


De sKBL zoekt een stagiaire voor een uitdagende stageopdracht:

Je voert een onderzoek uit naar beleidsinstrumenten bij overheden die ontwikkeld zijn voor behoud en ontwikkeling van buitenplaatsen. Welke zijn er afgelopen jaren ontwikkeld in de verschillende regio’s en welk effect hebben deze (gehad)? Welke lering is hieruit te trekken, die meegenomen kan worden naar de toekomst? En welke vitale rol van betekenis kunnen buitenplaatsen spelen in huidige uitdagingen, zoals klimaatadaptatie, toenemende druk op het landelijk gebied of toegenomen recreatiedruk op KBL ten tijde van de coronapandemie.


De resultaten van het onderzoek zullen worden benut tijdens regionale rondetafelgesprekken en tijdens een dagsymposium in september.


De stage kan plaatsvinden tussen eind maart/begin april en 1 oktober. Je wordt als stagiaire goed begeleid door een vakexpert met een groot netwerk, die je op weg gaat helpen en gedurende de stage meekijkt. Affiniteit met of interesse in beleid is belangrijk en natuurlijk interesse in erfgoed.


Ben jij een student Bestuurskunde of volg je een erfgoedopleiding? Heb jij interesse in dit onderzoek en het werkgebied Erfgoed? Wil jij meer leren over provincies en hun beleidsinstrumenten? Dan komen we graag in contact.


Hopelijk tot snel!


Hier kun je meer achtergrondinformatie vinden over de totstandkoming van de stage:


Stage bij sKBL
.pdf
Download PDF • 184KB


Mail jouw motivatie en CV naar Jennemie Stoelhorst, directeur sKBL via jstoelhorst@skbl.nl. Als je vragen hebt kun je je ook richten tot Denise Huntjens van AdVinci – Erfgoedmatch: d.huntjens@advinci.nl


141 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page