top of page

Utrecht zoekt een senior archeoloog 24-32 uDeze opdracht duurt minimaal van 22 april - 10 augustus en kan optioneel verlengd worden.

Reageer voor 10 maart!


De Utrechtse samenleving koestert, beleeft en benut haar erfgoed als waardevol fundament voor een stad in beweging. Dit biedt inspiratie en identiteit, stimuleert saamhorigheid en verbindt mensen met hun omgeving, nu en in de toekomst. Als tijdelijke Senior Adviseur Archeologische Monumentenzorg in Utrecht zit je bovenop en midden in de archeologie. Op deze manier draag jij bij aan de visie van Utrecht op erfgoed. Je komt te werken in het team Beleid en Bevoegd gezag (5 mensen) van de afdeling Erfgoed van Gemeente Utrecht. Je voert zelfstandig de formele rol als bevoegd gezag uit bij vergunningverlening, plantoetsing en toezicht inzake archeologie om het archeologische erfgoed veilig te stellen en te behouden. Je beheert hierbij je eigen dossiers van begin tot het einde. Binnen het team vindt regelmatig overleg plaats waarin je je dossiers desgewenst kan bespreken. We gaan er vanuit dat deze opdracht uitgevoerd kan worden in 24 uur per week. Mocht het noodzakelijk zijn kan het oplopen tot 32 uur per week.


Je taken zijn:

• Het toetsen van plannen van binnenkomende adviesverzoeken aan het archeologiebeleid en het verbinden van voorschriften aan omgevings- of archeologievergunningen.

• Het houden van toezicht op archeologische onderzoeken die in het kader van de vergunningverlening worden uitgevoerd.

• Het beoordelen van KNA-kritische producten in het kader van de Archeologische Monumentenzorg (PvE’s, PvA’s, bureauonderzoeken, evaluatierapporten, rapportages) en het opstellen van selectiebesluiten.

• Adviseren op het gebied van wet- en regelgeving ten aanzien van de Archeologische Monumentenzorg, met inbegrip van relevante andere wetgeving, zoals de Omgevingswet.

• Het informeren over de archeologische procedure aan interne collega’s en andere initiatiefnemers.

• Schrijven van een paragraaf archeologie voor bijvoorbeeld PvE’s en bouwenveloppen.

• Adviseren aan casemanagers VTH en Omgevingstafels.

• Het beheren van je dossiers en het innen van de leges van de archeologie- of omgevingsvergunningen. Jij bent: Je deelt je drijfveer voor het koesteren en benutten van Utrechts erfgoed met je collega’s en draagt dit ook graag uit. Tegelijk kun je in een turbulente omgeving hoofd- en bijzaken onderscheiden en je hoofd koel houden. Jij werkt resultaatgericht en nauwkeurig, houdt overzicht en hebt plezier in het halen van deadlines. Daarnaast ben je ook flexibel om in te spelen op actuele ontwikkelingen. Je geeft gedegen advies en bent in staat een goede vertaalslag te kunnen maken van de initiatieven naar de archeologische impact en benodigde stappen. Je kunt zowel goed in een team als zelfstandig werken. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast vinden wij het belangrijk om in jouw cv het volgende terug te zien:

• Een afgeronde opleiding in de Noordwest-Europese archeologie op WO-niveau.

• Ruime ervaring (minstens 5 jaar) met de advisering, vergunningverlening en beoordeling van KNA-kritische producten in het kader van de Archeologische Monumentenzorg (PvE’s, PvA’s, bureauonderzoeken, evaluatierapporten, rapportages), waarvan minstens 3 jaar op gemeentelijk niveau, bij voorkeur in een grote gemeente.

• Ruime kennis van en ervaring met advisering op het gebied van de landelijke, provinciale en gemeentelijke wet- en regelgeving ten aanzien van de Archeologische monumentenzorg, met inbegrip van relevante andere wetgeving, zoals de Omgevingswet.

• Aantoonbare algemene kennis van de archeologie.

• Kennis van de ondergrond van Utrecht of vergelijkbare stedelijke omgeving is een pre.

• Ervaring met de programma's Squit en RX Mission is een pre.


Goed om te weten: Gesprekken zijn gepland op donderdag 14 maart De manager zal contact opnemen indien je wordt uitgenodigd voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats op de Plompetorengracht in Utrecht. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden in overleg. Bij voorkeur wordt er gewerkt op locatie aan de Plompetorengracht.


Wil je deze opdracht verder verkennen? Doe dat dan op tijd. Mogelijkheid indienen sluit op 11 maart namelijk. Je kunt contact opnemen met Denise Huntjens - 06-16939017 voor deze kans.

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page