top of page

Vacature: Adviseur Cultuurhistorie 24-32 u


Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) is voor bedrijven en inwoners in regio Rivierenland de uitvoeringsorganisatie voor Vergunningverlening, Toezicht en handhaving (VTH). Ruim 220 professionele en deskundige collega’s voeren bouw- en milieutaken uit voor acht regiogemeenten en provincie Gelderland. Samen dragen ze bij aan een duurzaam en veilig Rivierenland.

Rivierenland heeft veel, bijzonder én veelzijdig ondergronds en gebouwd erfgoed. Er zijn meer dan 10 beschermde stadsen dorpsgezichten, meer dan 2000 monumenten en vele archeologische vindplaatsen. Als kers op de taart heeft het Rivierenland sinds juli 2021 twee inschrijvingen in de Unesco werelderfgoedlijst: De Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Romeinse Limes. Dit naast al het andere bijzondere cultuurlandschap, landgoederen, kastelen en agrarisch erfgoed.


Voor de afdeling Specialisten en Advies, team Advies, zoeken wij tijdelijk een: adviseur cultuurhistorie Verantwoordelijkheden Wat je gaat doen Binnen team advies werken zo’n 25 gedreven adviseurs. Zij adviseren op het gebied van onder andere bodem, geluid, externe veiligheid, natuur, archeologie en cultuurhistorie. Advisering vindt plaats ihkv bestemmingsplanprocedures, RO projecten, VTH taken en juridische procedures. Klanten zijn gemeenten en ODR collega’s.


De Adviseur Cultuurhistorie heeft de volgende taken:

- het beheren en up-to-date houden van de monumentenlijst en bijbehorende beschrijvingen voor deelnemers van de ODR;

- het beoordelen van cultuurhistorische rapporten behorende bij aanvragen om omgevingsvergunning en vooroverleg;

- het behandelen van subsidieaanvragen voor monumenten;

- het adviseren over beleid op cultuurhistorisch gebied aan de deelnemers van de ODR;

- het organiseren van informatiebijeenkomsten op het gebied van cultuurhistorie in het werkgebied van de ODR;

- het onderhouden van contacten met onder andere de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Provincie en gemeentelijke afdelingen op het gebeid van cultuurhistorie;

- het uitoefenen van de rol als secretaris van de monumentencommissie van gemeenten Culemborg en Maasdriel/Zaltbommel.


Eisen Beschikbaarheid De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 augustus 2022 tot en met 31 december 2022 voor 24 tot 32 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd.

HBO+ werk en denkniveau

Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare adviserende functie en/of rol

Actuele kennis van monumentenzorg, cultureel erfgoed, en bouwhistorie;

Kennis van GEO-informatie en GIS-systemen is een pre

Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid

Overtuigingskracht en beschikt over politieke en bestuurlijke sensitiviteit


Reageer z.s.m., aangezien de aanvraag sluit per op vrijdag 17 juni. Bel / mail naar Denise Huntjens - 06-16939017 / d.huntjens@advinci.nl

77 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page