top of page

Vacature Beleidsadviseur monumenten en erfgoed - Gemeente Maashorst


Maak het in Maashorst als …

Beleidsadviseur monumenten en erfgoed

’n Goeie baan barstensvol:

 • Impact: jij denkt mee over oplossingen om ons historische erfgoed een plek te geven in de toekomst van Maashorst.

 • Autonomie: je bent de enige beleidsadviseur op het brede terrein van monumenten, erfgoed en archeologie en hebt veel vrijheid om zelf je functie in te vullen.

 • Avontuur: je pioniert in een nieuwe functie binnen een gloednieuwe gemeente.

Dit ga je doen

Onze gemeente toekomstbestendig maken én de unieke verhalen, lessen en schoonheid uit het verleden doorgeven aan volgende generaties. Dat is jouw uitdaging. Als bevlogen beleidsadviseur bouw je bruggen tussen gisteren en morgen. Je verbindt de zorg voor onze schatten van vroeger met actuele opgaven op het gebied van onder meer wonen, economie en duurzaamheid. Maashorst herbergt veel schatten en parels, bovengronds én ondergronds. Van de Petruskerk tot kerken in Bossche Schoolstijl. Van kenmerkende molens, boerderijen, en woonhuizen tot een Vorstengraf. Van diverse kloosters tot een bunker en zelfs een bijzondere geknakte lantaarnpaal. En dan hebben we het nog niet eens over ons geomorfologische erfgoed, waar jij – als je hier interesse in hebt – ook een rol in kunt spelen.

Als pionier op jouw beleidsthema bouw je aan je zichtbaarheid binnen en buiten de organisatie. Dankzij jouw ideeën en oplossingen zetten we erfgoed effectief in om onze ambities te verwezenlijken. Één van je eerste taken is het harmoniseren van het beleid van de twee gemeentes waaruit Maashorst is ontstaan. Je brengt in kaart wat er is en scherpt en vult aan waar nodig. Kortom: je zorgt voor opgefrist, samenhangend beleid waarmee we toekomst kunnen geven aan ons erfgoed. Ook neem je het voortouw in de veranderingen die de nieuwe Omgevingswet op het gebied van monumenten, erfgoed en archeologie met zich meebrengt. Zo kun je meedenken over de omvorming van de Monumentencommissie. En natuurlijk ga je ons bijzondere erfgoed regelmatig met eigen ogen bekijken, misschien wel het allerleukste van jouw job!

Je doet het samen met …

Alle relevante spelers in jouw werkveld. Van de Monumentencommissie en de Heemkundekring tot de eigenaar die een monumentaal pand wil verbouwen. Maar ook subsidieverstrekkers, projectontwikkelaars, bestuurders en gemeenteraadsleden. Inderdaad, netwerken is een belangrijk onderdeel van je werk. Binnen de gemeente is team Planvorming & Ontwerp jouw thuisbasis. Een team met onder meer planologen, stedenbouwkundigen en juristen die vol positieve energie samenwerken aan de verdere ontwikkeling van onze mooie gemeente. Maar natuurlijk zijn álle collega’s binnen Maashorst voor jou potentiële samenwerkingspartners.

Dit zijn wij

Even voorstellen. Wij zijn Maashorst. Een splinternieuwe gemeente met zes bruisende kernen, omgeven door natuur zoals je die nergens anders tegenkomt. Bij ons vind je het beste van twee werelden: alle voorzieningen in de buurt en toch ruimtelijk en omringd door groen wonen en werken. Dat we nieuw zijn, betekent dat we nog volop aan het uitvinden zijn wie we zijn en welke weg we gaan bewandelen. Spannend? Ja, soms wel. Maar het biedt ook ontzettend veel kansen. Dit is precies de fase waarin jij mee kan en mag bouwen. Dus wil je écht impact maken? Dan is dit het moment om in te stappen.

Over impact gesproken: Maashorst barst van de ambities! In onze eigen gloednieuwe organisatie én in onze prachtige gemeente, waar natuurliefhebbers en levensgenieters ondergedompeld worden in ‘goei leven’. Om een van onze ambities te noemen: Maashorst als toeristische streek op de kaart zetten. Letterlijk. We willen dat heel Nederland in 2026 weet waar Maashorst ligt. Ja, echt! Deze en andere plannen verwezenlijken we graag met een stel vrijzinnige pioniers, die zin hebben in een oer-Brabants avontuur. Zie jij het al voor je? Dan ontmoeten we je graag. De soep staat klaar.

En naast de soep krijg je van ons …

 • Goeie voorwaarden, waaronder een individueel keuzebudget, 144 verlofuren, pensioenopbouw en zicht op een vast contract.

 • Veel vrijheid om werk en privé te combineren.

 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden.

 • Ondersteuning om prettig thuis te werken én (binnenkort) een splinternieuwe werkomgeving in het levendige hart van Uden.

 • Gemoedelijk samenwerken en veel gezelligheid (onder meer door de actieve personeelsvereniging).

 • Een werkgever en teammanager met oprechte aandacht voor jou.

Passen we bij elkaar?

Werken in Maashorst past bij jou als je het leuk vindt om bij te dragen aan de ontwikkeling van onze nieuwe gemeente en ertegen kunt dat dit soms gepaard gaat met wat turbulentie. Het belangrijkste? Dat je verantwoordelijkheid neemt en energie toevoegt aan ons team. Om succesvol te zijn in deze functie breng je daarnaast het volgende mee:

 • Hbo- of wo-niveau.

 • Een grote passie voor monumenten, erfgoed en archeologie.

 • Een oplossingsgerichte houding, waardoor je in staat bent om verschillende opgaven bij elkaar te brengen.

 • Initiatief in het leggen van contacten en het bouwen aan een netwerk.

 • Goede advies- en onderzoekskwaliteiten.

Kies jij voor Maashorst?

We zijn benieuwd naar jou! Upload uiterlijk 17 februari 2022 je motivatie en cv via de button rechtsboven. Binnen 5 werkdagen hoor je van ons of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. Het eerste gesprek vindt plaats in week 8 via videobellen. Solliciteer via deze website:


43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page