top of page

Vacature Gemeente Baarn: medewerker cultureel erfgoed


In mei 2019 heeft de gemeente de beleidsvisie ‘Erfgoed, omgang met Baarns erfgoed’ vastgesteld. Hierin zijn een aantal acties concreet benoemd voor de uitvoering van de beleidsvisie. - Het starten van nader onderzoek naar de lijst met potentiële gemeentelijke monumenten, het opstellen van redengevende omschrijvingen en het opstarten van de wettelijke procedure tot aanwijzing van de panden als gemeentelijk monument; - Het opstellen van een paraplubestemmingsplan voor archeologie; - Het verkennen van de mogelijkheden om de (digitale) informatie van de erfgoedwaardenkaart voor de inwoners van de gemeente Baarn toegankelijk / raadpleegbaar te maken; - De analyse van de gevolgen van het dubbelbestemmen van historisch-landschappelijke waarden voor burgers en de ambtelijk organisatie en kiezen voor een concrete vorm van planologische borging; - Het planologisch borgen van karakteristieke panden in het bestemmingsplan; - Het evalueren en herijken / actualiseren van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit Baarn om tot integratie met de geconstateerde historisch stedenbouwkundige waarden te komen.


In de afgelopen jaren zijn de werkzaamheden die hierbij horen voorbereid en deels uitgevoerd. Hierdoor is al een flinke stap gemaakt, maar het is nog niet af. Bovendien zijn door de aanstaande implementatie van de omgevingswet sommige activiteiten in een ander daglicht komen te staan. En heeft de gemeente een provinciale subsidie gekregen om een zogenaamde visie op religieus erfgoed op te stellen. We zoeken iemand die hier in samenhang een vervolg aan geeft, voordat het naar de staande organisatie overgedragen kan worden.


Vereisten / knock-outcriteria 1. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar binnen het vakgebied van cultureel erfgoed en/of ruimtelijke ordening bij een gemeentelijke organisatie; 2. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.


Gunningscriteria te beoordelen door Flextender (weging, totaal 100 punten) 3. Een afgeronde opleiding op het gebied van cultureel erfgoed (25 punten); 4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als medewerker cultureel erfgoed bij een gemeentelijke organisatie(20 punten); 5. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in ruimtelijke ordenings-wetgeving (20 punten); 6. Kandidaat is beschikbaar voor 24 uur per week voor de gehele duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingsopties (15 punten); 7. Kandidaat heeft ervaring met projectmatig werken (10 punten); 8. De kandidaat is bereid om bij wederzijdse interesse en bij gebleken geschiktheid na minimaal 1040 gewerkte uren kosteloos in dienst te treden bij de opdrachtgever (10 punten).


Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre u / de door u aangeboden kandidaat aan het bovengenoemde profiel voldoet.


Competenties - Je bent collegiaal en enthousiast en je hebt een klant- en servicegerichte instelling; - Je werkt efficiënt; - Je bent tactvol, assertief en je bent representatief; - Je bent flexibel inzetbaar; - Je bezit goede contactuele eigenschappen; - Je hebt kennis van en ervaring in het adviseren van het bestuur/burgemeester.


Interesse in deze functie met perspectief op een dienstverband bij de gemeente? U werkt dan in eerste instantie bij AdVinci, waar we een interessant erfgoedteam hebben en mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Salaris is vergelijkbaar met schaal 9 van gemeenten.


Reageer voor 4 september. Neem contact op of stuur alvast een CV naar Denise Huntjens 06-16939017 / d.huntjens@advinci.nl.

102 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page