top of page

Vacature senior inspecteur erfgoed


Vind je het belangrijk dat erfgoed duurzaam toegankelijk blijft nu en in de toekomst? Wil je bijdragen aan het waarborgen van een zorgvuldige omgang met monumenten, collecties en cultuurgoederen in Nederland? De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed is op zoek naar een veelzijdige collega op het gebied van erfgoed.


Wat ga je doen? Als senior inspecteur erfgoed word je gekoppeld aan het team toezicht op monumenten. En ben je daarnaast ook inzetbaar op het andere toezichtterrein collecties. Je doet mee in de voorbereiding en uitvoering van de inspecties samen met je collega’s. Je neemt ook deel aan onderzoeken op erfgoedbrede onderwerpen. Door voor verschillende teams te werken, leg je dwarsverbanden en heb je een boeiende en afwisselende werkplek. Een brede interesse in erfgoed is daarom een pré.

Team monumenten De Inspectie houdt toezicht op professionele organisaties voor monumentenbehoud (POM’s). We bevragen deze organisaties en daarnaast ook gemeenten tweejaarlijks via een digitale tool, de Monitor. Jij analyseert deze data en andere informatiebronnen op mogelijke risico’s. Je stelt inspectieplannen op, je voert samen met je collega inspecties uit, analyseert, rapporteert en formuleert op basis hiervan aanbevelingen. Je houdt daarbij steeds het maatschappelijk belang in het oog. Daarnaast houd je je bezig met de werking van het erfgoedstelsel van monumentenzorg waarbinnen naast de eigenaar, de gemeenten en provincies een belangrijke wettelijke rol vervullen.

Team collecties Samen met je collega’s houd je toezicht op beheerders van de rijkscollectie en op de beschermde cultuurgoederen en verzamelingen die onder de Erfgoedwet vallen. Je bent betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering van deze inspecties. En je draagt bij aan de Monitor voor de rijkscollectie. Je draait mee in de overleggen van het team collecties.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het cluster Erfgoed bestaat uit meerdere teams met in totaal 12 senior inspecteurs en één hoofdinspecteur erfgoed. De wettelijke basis van ons werk is de Erfgoedwet. Onder ons toezicht vallen professionele organisaties voor monumentenbehoud, beheerders van de rijkscollectie en eigenaren van beschermde cultuurgoederen. Tweewekelijks is er gemeenschappelijk Inspectie breed overleg en zijn er teamoverleggen. We gaan regelmatig het land in op inspectie bij monumenteneigenaren, rijkscollectiebeheerders of een kunstbeurs. Extern werken we samen met diverse organisaties als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de erfgoedbranche, de politie en het Openbaar Ministerie. We werken intern samen met de collega’s van bedrijfsvoering/secretariaat, communicatie, juridisch en kennis, informatie en advies. Je wordt gekoppeld aan het team monumenten en de inzet voor de andere teams is op basis van werkafspraken in goed overleg.

Ga voor meer informatie én om te solliciteren (voor 22 maart a.s.) naar: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/senior-inspecteur-erfgoed-OCW-2023-0079#0

148 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page