top of page

Vitale buitenplaatsen hebben de toekomst!De Erfgoedmatch werkte mee aan dit realistische en ambitieuze document dat door de sKBL werd opgesteld (www.skbl.nl): Een nieuwe Agenda voor eigenaren, beheerders en vrijwilligers bij Kastelen Landgoederen en Buitenplaatsen, maar ook voor beleidsmakers etc. Met deze agenda kijkt men terug naar wat bereikt is, maar zeker ook vooruit naar uitdagingen en kansen voor dit bijzondere erfgoed. Lees meer over de lessen uit het verleden, belangrijke thema's en de aanbevelingen......


(....) 'Belangrijke vraag is hoe wij in het komende decennium gezamenlijk en op verantwoorde wijze zorg kunnen dragen voor de instandhouding en vitaliteit van deze prachtige domeinen.


Vooruitlopend op de provinciale verkiezingen in 2023 is dit het uitgelezen moment om de balans op te maken en op die basis de instandhoudingsagenda voor buitenplaatsen voor de komende 10 jaar te formuleren. Een agenda bedoelt voor overheden, eigenaren/ beheerders en andere direct betrokkenen. Bovendien een agenda die aanzet geeft tot het uitwerken van een koers die recht doet aan de culturele, recreatieve en natuurwaarden van historische buitenplaatsen en rekening houdt met de vele maatschappelijke en klimatologische veranderingen. We doen dit niet alleen. Het groeiende besef van de grote sociaal-maatschappelijke waarden van historische buitenplaatsen, biedt nieuwe kansen voor samenwerking en betrokkenheid, participatief en inclusief en is in lijn met het verdrag van Faro. (.....)


Download / Lees hier het volledige document:


Definitieve-versie_Toekomstagenda
.pdf
Download PDF • 4.56MB

34 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page